Vast wel gehoord: “Je kunt er zo lekker eten”! Helemaal waar natuurlijk, maar hoe kom je als bezoeker te weten waar je dan moet zijn…. het antwoord is: Eat Out! Eat Out is de Special Bite, de IENS van Zuid-Afrika.

Eat Out Nummer 1, verkozen op 28/11/10

Elk jaar (eind november) wordt in Zuid-Afrika weer de Top 10 bekend gemaakt van het beste restaurant van het land. Natuurlijk gebeurt dit door een onafhankelijke jury, ach iemand moet deze “vreselijke” taak op zich nemen.

Het restaurant La Colombe op het landgoed Constantia Uitsig (Kaapstad), waar Chef Luke dale Roberts de scepter zwaait is verdrongen van de eerste plaats door Rust en Vrede restaurant in Stellenbosch. Rust en Vrede kwam in 2008 “met stip” binnen  en wist dit jaar de derde plaats (2009) te verruilen voor nummer één! Op de voet gevolgd door “Onze Margot Janse” Chef van de Tasting Room Le Quartier in Franschhoek. Le Quartier is hiermee weer terug in de Top 10, wellicht was Margot te druk met de uitvoering van haar menu’s aan boord van “onze Nationale Trots” en was zij daarom het jaar ervoor volledig van de lijst geveegd.

Ik kan het u absoluut aanraden om u eens culinair te laten verwennen, in één van de restaurants uit de Top 10. Het eten en de service is op gelijk niveau als de “Sterren restaurants” in Nederland, er is echter één groot verschil: de sfeer. Pretentieloos, puur en gezellig, perfect dus voor een avondje uit.

Alle restaurant geheimen van Zuid-Afrika vindt u op www.eatout.co.za, vergeet niet te reserveren!

AKTIE: Ik ben benieuwd wat jou favoriete restaurant is in Zuid-Afrika en wat je er hebt gegeten. Laat een bericht achter op deze blog en maak kans op één van de twee Eat Out Restaurant gidsjes 2011 met de beste restaurants in Johannesburg, Pretoria, Durban, Kaapstad en Wijnlanden………… Reageren voor 22 mei!