Elk jaar vindt in Durban de beurs voor toerisme plaats, de Indaba. Durban ligt aan de Indische Oceaan dus de kans op mooi weer in die periode, het is herfst in Zuid-Afrika, is hier het grootste. Mijn jaarlijkse bezoek aan deze beurs is tevens een goed excuus om weer een stuk van Zuid-Afrika beter te leren kennen. Vorige keer was de Oost Kaap provincie aan de beurt, dit keer heb ik mijn zinnen gezet op de Limpopo provincie, het gebied ten Noorden van Johannesburg tot aan Botswana en Zimbabwe.  Een aantal maanden geleden stippelde ik de route al uit, het beloofd een fantastische trip te worden.  Eens kijken of ik gelijk krijg als ik zeg dat Limpopo alle aandacht verdiend als het gaat om een vakantie met safari in een stuk onontgonnen Zuid-Afrika. Mijn reisgenoot en vriendin Nathalie, is mijn fotograaf op deze trip.

Na late aankomst van de KLM vlucht, overnachten we eerst op uitnodiging in het Birchwood Hotel, vlak bij de luchthaven.  Dag 2 reizen we voor 3,5 uur richting het plaatsje Vaalwater in het prachtige Waterberg voor een nachtje Kololo Game Reserve. Voor dag 3 staat de River Lodge van Mogalakwena op het programma, deze Lodge met uitzicht op Botswana ligt aan de westkant van Limpopo, net onder het plaatsje All Days. Dag 4, het is de hoogste tijd voor een bezoek aan Paul Hatty, eigenaar en manager van Mopane Bush Lodge gelegen vlakbij de grensplaats Pont Drif en het prachtige Mapungubwe National Park. En dan een primeur, we steken voor een nacht de grens over met Botswana en ga naar “The land of the Giants” , overnachting in een luxe safaritent van Mashatu Game Reserve. Na Mashatu gaan we weer de grens terug over en reizen naar Leshiba Wilderness Reserve in de prachtige Soutpansbergen. De volgende dag staat Shiluvari Lodge op het programma en een bezoek aan Madi a Thava. Op de 8e dag arriveren we dan  in de meest luxueuze Lodge van deze “site-inspection-trip”, Makweti in het Welgevonden Reservaat. Dag 9 rijden we terug naar Johannesburg, Nathalie neemt de avondvlucht naar Amsterdam. Ik neem zelf de avond de vlucht naar Durban met ter afsluiting, en dit wordt zwaar, 2 volle beursdagen met ieder half uur een afspraak.

Ik denk dat ik zondag aan het ontbijt, georganiseerd door South African Tourism in het prachtige Oyster Box Hotel in Umhlanga, wel 2 lucifer houtjes nodig heb om de luikjes open te houden.

Als de techniek mij niet in de steek laat, zal ik elke dag een kort verslagje schrijven over mijn belevenissen in het prachtige Zuid-Afrika!

Mocht de trip je aanspreken, vanaf half mei is deze te boeken op de website van www.gosouthafrica.nl